Verblijf

Veelgestelde vragen

 • Kan ik mijn hond ook voor één dag brengen?

  Ja, dagopvang voor uw hond is mogelijk. De plekken voor "vaste dagopvanggasten" (die wekelijks één of meer dagen op Syltjer Wâld verblijven) zijn vooralsnog allemaal bezet. Incidenteel dagopvang is vaak wel mogelijk. Of er plek is hangt af van de grootte en samenstelling van de logeerroedel op dat moment. Houd u er rekening mee dat op woensdag en in het weekend geen dagopvang mogelijk is. Meer informatie over onze dagopvang voor honden vindt u hier.

 • Hoe verloopt een dag voor de honden op Syltjer Wâld?

  Gelukkig is elke dag weer anders, maar in grote lijnen komt het hierop neer. Vroeg in de ochtend (meestal tegen half acht, al kan het op woensdag en in het weekend wat later zijn, omdat we ons dan door de honden laten wekken) gaat de deur van de hondenhuiskamer open, en kunnen de honden in het 'kleine weiland'. De grote speelweide is dan nog dicht. Kort daarna krijgen ze hun eten. Ze buiken dan nog een uurtje uit in de kleine wei, en dan gaat de grote speelweide open. Bij goed weer hebben ze de hele dag de vrije keus: of ze buiten willen zijn of binnen een stoel of bank willen opzoeken, het kan allebei. Als het bijvoorbeeld lang of hard regent, onweert of heel erg koud is, halen we ze tussendoor binnen om op te drogen of warm te worden. Hele jonge of hele oude honden, of gasten die daar om een andere reden behoefte aan hebben, krijgen in overleg extra rust door ze even af te zonderen op een rustige plek. Een hond in de groei krijgt een extra voerronde als hij of zij dat thuis zo gewend is. Tegen de avond gaat de groep weer naar binnen. In de winter wordt de grote speksteenkachel opgestookt en tot het eind van de avond aan de gang gehouden. Rond zessen is het weer etenstijd, daarna gaan de honden rusten in de hondenhuiskamer. Rond tien uur maken we nog een laatste rondje met de roedel door de wei, waarna ze voor het laatst naar binnen gaan en allemaal wat lekkers krijgen. Dan gaat het licht uit en is het echt bedtijd.

 • Welk voer krijgt onze hond bij jullie?

  Voer is niet inbegrepen. Elke hond krijgt zijn eigen voer. Dat is voor de hond prettiger (er is al genoeg om aan te wennen) en voorkomt darmklachten door verandering van voer. We gaan ervan uit dat u voor uw hond ruim voldoende voer meegeeft voor de verblijfperiode. Veel honden eten op Syltjer Wâld meer dan thuis. Zeker bij een langer verblijf is het soms nodig de porties te verruimen of zelfs af en toe een extra voerronde in te lassen voor uw hond - houd u daar bij het bepalen van de hoeveelheid die u meegeeft rekening mee. We hebben een beperkte capaciteit om voer diepgevroren op te slaan, dus overlegt u tevoren even als u gewend bent uw hond voer te geven dat in de diepvriezer bewaard moet worden. Voederbakken zijn er genoeg, die hoeft u niet mee te geven.

 • Mag onze hond zijn eigen speeltjes, mand, deken enz. meenemen?

  Natuurlijk. Het hoeft niet, want er is van alles om op te liggen en mee te spelen, maar het is soms gemakkelijker wennen aan een nieuwe omgeving als je wat vertrouwds bij je hebt. Het meegeven van spullen is wel voor eigen risico. Beperkt u zich tot een deken of mand en een enkel (stevig) speeltje, anders wordt het met onze eigen drie honden en een roedel logés wat onoverzichtelijk. De riem kunt u na het brengen weer meenemen. Het is vrijheid, blijheid op Syltjer Wâld, en voor noodgevallen hebben we er genoeg in huis.

 • Hoe kan ik op de hoogte blijven van het wel en wee van mijn hond?

  Elke woensdag komt er een filmpje online op youtube.

  Abonneer je op mijn kanaal 'Syl en Zoo' en geniet van de vakantieavonturen van je huisdier.

  Als er iets te melden is zal ik zelf contact met u opnemen.

 • Wat zijn de openingstijden voor het brengen en ophalen van onze hond?

  Brengen en halen op doordeweekse dagen gebeurt op afspraak, tussen 7.30 en 18.30 uur. Dit geldt zowel voor dagopvang als voor logeren. We proberen hierbij zo flexibel te zijn als de zorg voor onze gasten en een prettig gezinsleven toestaan. Om dat laatste enigszins te waarborgen zijn we op zaterdagen en feestdagen beperkt open. U kunt dan uw hond brengen of halen tussen 10.00 en 12.00 uur of tussen 17.00 en 19.00 uur. Op koninginsdag zijn we alleen van 10.00-12.00 uur open, en beide kerstdagen en nieuwjaarsdag zijn we gesloten. Zondags gesloten. Gelieve de honden in de ochtend te brengen. Dit in verband met het toevoegen aan de bestaande roedel. Voor of rond 10.00 uur zou ideaal zijn ;-)