Gezondheid

Veelgestelde vragen

 • Moet onze hond zijn ingeënt?

  We verwachten dat uw hond volledig is ingeënt (de "cocktail"), en afzonderlijk is geënt tegen kennelhoest. De entingen moeten uiterlijk 2 weken voor de verblijfsperiode gegeven zijn en in het paspoort of inentingsboekje zijn afgetekend door een dierenarts. Het inentingsboekje of paspoort altijd meebrengen, wij zijn verplicht het tijdens de verblijfsduur van uw hond bij ons in huis te hebben.

 • Onze hond heeft medicijnen nodig. Kan dat bij jullie?

  Als u voldoende medicijnen voor de verblijfsperiode en duidelijk instructies meegeeft, zorgen wij dat uw hond op tijd zijn of haar medicijnen krijgt. Iets anders is het als uw hond echt ziek is en intensieve verzorging nodig heeft. Dat zal in de meeste gevallen niet haalbaar zijn. Ook honden die iets besmettelijks onder de leden hebben kunnen we helaas geen onderdak bieden.

 • Gaan jullie zonodig ook met onze hond naar de dierenarts?

  Als uw hond tijdens zijn verblijf bij ons onverhoopt iets onder de leden krijgt of anderszins medische verzorging nodig heeft, zorgen we daar natuurlijk voor. Als we menen dat daar aanleiding toe is gaan we met hem of haar naar de dierenarts voor een deskundige behandeling. Als de situatie dat toelaat en u bent bereikbaar, raadplegen we u tevoren en houden we u desgewenst op de hoogte van het verdere verloop. De kosten van een eventuele behandeling en/of medicijnen verrekenen we met u bij het ophalen, uiteraard onder het overleggen van de factuur van de dierenarts.

 • Onze hond is erg moe na zijn verblijf bij jullie. Is dat normaal?

  Ja. Honden zijn tijdens hun verblijf op Syltjer Wâld (veel) meer in beweging dan gebruikelijk. We lassen regelmatig rustperiodes in, en nemen op woensdagen en in het weekend geen honden in dagopvang aan. Maar ook dan is het dagenlang optrekken met een roedel soortgenoten erg intensief, met (veel) meer prikkels dan normaal, zelfs voor honden die gewend zijn dagelijks flinke wandelingen te maken of met een hondenuitlaatservice mee te gaan. Houd u er rekening mee dat uw hond na thuiskomst één tot enkele dagen heel veel slaapt en weinig energiek overkomt.