Verblijf

Veelgestelde vragen

 • Hoe worden konijnen en cavia's gehuisvest?

  Onze gasten logeren in buitenverblijven. Net als onze gasten zijn de verblijven verschillend van formaat, we zoeken voor elke logé steeds een passend onderkomen. Er is altijd een beschutte ruimte voor de nacht, en toegang tot een ren, in de meeste gevallen op gras. Natuurlijk is de bodem dan beveiligd tegen uitbreken.

 • Wordt ons konijn/onze cavia af en toe ook even uit zijn hok gelaten?

  Alle dieren bij wie dat op een verantwoorde manier mogelijk is, worden regelmatig even verplaatst naar de speelren. Dat is een omheind stuk op gras, waar ze naar hartelust kunnen rondhuppelen, graven, knagen of gewoon even lekker met de neus in de wind voor zich uit kunnen zitten staren. In het najaar van 2012 wordt de ren vergroot, opgepimpt met speelmogelijkheden en volledig beveiligd tegen uitbraakpogingen, zodat de dieren zich langer en ongestoord kunnen uitleven. We zetten overigens nooit dieren uit verschillende verblijven bij elkaar in de ren, tenzij de eigenaren uitdrukkelijk hebben aangegeven dat dat zonder problemen kan.

 • Kunnen we ook het eigen voer van ons dier meegeven?

  Natuurlijk. Als uw konijn of cavia dieetvoer krijgt, of als u het gewoon prettiger vindt als het zijn eigen voer krijgt, dan is dat geen enkel probleem. Als u voldoende voer meegeeft voor de vebrlijfsperiode, zorgen wij dat uw dier dat krijgt.

 • Welk voer geven jullie ons konijn of onze cavia?

  We bieden onze gasten een compleet konijnen- of caviavoer, dat tenminste twee keer per dag wordt aangevuld. Als een dier slecht of wel erg selectief eet, hebben we altijd wel een alternatief achter de hand. We zien er op toe dat alle gasten goed eten. Naast het droogvoer is er altijd hooi en water, en wordt er meerdere malen per week wat groenvoer rondgedeeld: wat lof, een wortel, vers gras of - een delicatesse - handgeplukte blaadjes van de paardenbloem.

 • Kan ik op de hoogte blijven van het wel en wee van ons konijn/onze cavia?

  U kunt ons natuurlijk altijd bellen of mailen als u wilt weten hoe uw konijn of cavia het heeft op zijn vakantieadres. De kleinschaligheid van Syltjer Wâld maakt dat we onze gasten bij naam kennen. U krijgt van ons altijd een eerlijk, specifiek beeld van hoe het uw dier vergaat. Op onze speciale Konijnen- en Caviapagina op Facebook plaatsen we regelmatig actuele foto's van onze gasten. Vergeet niet ons te 'liken'!