Alle vragen

Veelgestelde vragen

  • Kunnen alle konijnen en cavia's terecht op Syltjer Wâld?

    Alle konijnen en cavia's die gewend zijn aan, of in ieder geval bestand tegen een verblijf in de buitenlucht zijn van harte welkom.

  • Hoe worden konijnen en cavia's gehuisvest?

    Onze gasten logeren in buitenverblijven. Net als onze gasten zijn de verblijven verschillend van formaat, we zoeken voor elke logé steeds een passend onderkomen. Er is altijd een beschutte ruimte voor de nacht, en toegang tot een ren, in de meeste gevallen op gras. Natuurlijk is de bodem dan beveiligd tegen uitbreken.

  • Wordt ons konijn/onze cavia af en toe ook even uit zijn hok gelaten?

    Alle dieren bij wie dat op een verantwoorde manier mogelijk is, worden regelmatig even verplaatst naar de speelren. Dat is een omheind stuk op gras, waar ze naar hartelust kunnen rondhuppelen, graven, knagen of gewoon even lekker met de neus in de wind voor zich uit kunnen zitten staren. In het najaar van 2012 wordt de ren vergroot, opgepimpt met speelmogelijkheden en volledig beveiligd tegen uitbraakpogingen, zodat de dieren zich langer en ongestoord kunnen uitleven. We zetten overigens nooit dieren uit verschillende verblijven bij elkaar in de ren, tenzij de eigenaren uitdrukkelijk hebben aangegeven dat dat zonder problemen kan.

  • Kunnen we ook het eigen voer van ons dier meegeven?

    Natuurlijk. Als uw konijn of cavia dieetvoer krijgt, of als u het gewoon prettiger vindt als het zijn eigen voer krijgt, dan is dat geen enkel probleem. Als u voldoende voer meegeeft voor de vebrlijfsperiode, zorgen wij dat uw dier dat krijgt.

  • Welk voer geven jullie ons konijn of onze cavia?

    We bieden onze gasten een compleet konijnen- of caviavoer, dat tenminste twee keer per dag wordt aangevuld. Als een dier slecht of wel erg selectief eet, hebben we altijd wel een alternatief achter de hand. We zien er op toe dat alle gasten goed eten. Naast het droogvoer is er altijd hooi en water, en wordt er meerdere malen per week wat groenvoer rondgedeeld: wat lof, een wortel, vers gras of - een delicatesse - handgeplukte blaadjes van de paardenbloem.

  • Kan ik op de hoogte blijven van het wel en wee van ons konijn/onze cavia?

    U kunt ons natuurlijk altijd bellen of mailen als u wilt weten hoe uw konijn of cavia het heeft op zijn vakantieadres. De kleinschaligheid van Syltjer Wâld maakt dat we onze gasten bij naam kennen. U krijgt van ons altijd een eerlijk, specifiek beeld van hoe het uw dier vergaat. Op onze speciale Konijnen- en Caviapagina op Facebook plaatsen we regelmatig actuele foto's van onze gasten. Vergeet niet ons te 'liken'!

  • Hoe werkt het reserveren?

    Reserveren kunt u doen door gebruik te maken van het reserveringsformulier, of (als uw konijn of cavia een "bekende" is) even te bellen of mailen. Kijk voor de zekerheid eerst even op ons reserveringsoverzicht of er plek is in de gewenste periode. Omdat we op Syltjer Wâld maar een beperkt aantal dieren kunnen opvangen, adviseren we u — vooral voor de vakantieperiodes — tijdig te reserveren.

  • Hoe werkt het betalen?

    U rekent de kosten van het verblijf van uw konijn of cavia af voordat, of zodra u hem of haar weer komt halen. Dat kan contant maar er kan ook gepind worden. Houdt u er bij het berekenen van het bedrag rekening mee dat zowel breng- als haaldagen als volledige dagen meetellen.

  • Ik moet het verblijf van mijn konijn/cavia annuleren. En nu?

    Als u tijdig annuleert is er niets aan de hand. We halen uw konijn of cavia uit de agenda, hopen voor u op betere tijden, en maken waarschijnlijk iemand anders blij met dat plekje. Bij een annulering op het laatste moment is dat vaak niet meer mogelijk, en dat is dan wel erg jammer. Maar tegenslag of overmacht kan de besten overkomen, en we voelen er niet veel voor daar nog een schepje bovenop te doen in de vorm van annuleringskosten of vergelijkbare maatregelen. We gaan er vanuit dat u te goeder trouw handelt, dat maakt het allemaal een stuk prettiger. Echter, als u zonder bericht geen gebruik maakt van een bevestigde reservering, (no show) behouden we ons het recht voor u de volledige kosten voor het gereserveerde verblijf in rekening te brengen, dan wel u bij een volgende aanvraag een verblijf voor uw konijn of cavia te weigeren.

  • Moeten konijnen of cavia's zijn ingeënt?

    Voor konijnen geldt dat ze moeten zijn ingeënt tegen Myxomatose en VHS. De inentingen moeten tenminste twee weken voorafgaand aan het verblijf zijn gegeven. We vragen u het inentingsboekje mee te geven als u uw konijn(en) brengt. We raden u bovendien aan uw konijn voorafgaand aan het verblijf te ontwormen. Voor cavia's zijn geen inentingen verplicht.

  • Gaan jullie zonodig met ons konijn/onze cavia naar de dierenarts?

    Als uw konijn of cavia tijdens zijn of haar verblijf bij ons onverhoopt iets onder de leden krijgt of anderszins medische verzorging nodig heeft, zorgen we daar natuurlijk voor. Als we menen dat daar aanleiding toe is gaan we met hem of haar naar de dierenarts voor een deskundige behandeling. Als de situatie dat toelaat en u bent bereikbaar, raadplegen we u tevoren en houden we u desgewenst op de hoogte van het verdere verloop. De kosten van een eventuele behandeling en/of medicijnen verrekenen we met u bij het ophalen, uiteraard onder het overleggen van de factuur van de dierenarts.

  • Mogen we een keertje bij jullie komen kijken?

    Als u belangstelling heeft, maar eerst eens een kijkje wilt nemen, bent u van harte welkom. Omdat de zorg voor onze gastdieren niet altijd ruimte laat voor het ontvangen en rondleiden van bezoekers, vragen we u wel tevoren even een afspraak te maken.